Cea mai bună saltea ortopedică asigură un somn mai bun. Aceste saltele special concepute sunt recomandate in special persoanelor cu probleme de spate. Unele saltele oferă un suport general bun, spre deosebire de altele, indiferent de durata de utilizare. Dacă te trezești țeapăn și te doare sau simți doar o tensiune în anumite puncte ale corpului pe care nu le-ai avut înainte, probabil că ar trebui să te gândești la înlocuirea saltelei, ținând cont că acest lucru este uneori necesar. Mulți factori pot afecta durata de viață a unei saltele. Unele tipuri de saltele, cum ar fi latexul, sunt mai durabile decât altele și mai puțin susceptibile la uzură.
De asemenea, dacă salteaua este folosită în fiecare seară(vezi și cele mai bune pilote), își va reduce durata de viață mult mai repede decât dacă ai fi dormit ocazional. În ciuda tuturor acestora, inclusiv a altor factori suplimentari pe care nu îi vom menționa, există o regulă generală că o saltea trebuie înlocuită cel mult o dată la șapte ani, indiferent de cât de mult este folosită.
Dacă dorești să cumperi cea mai bună saltea ortopedică, ar trebui să iei în considerare câteva caracteristici.
Cuprins
Cele mai bune saltele ortopedice
1. Păreri Saltea ortopedica, KRING, Venezia

Salteaua ortopedică, KRING, Venezia oferă un efect relaxant pentru întregul tău corp, care își dorește atât de mult să se odihnească după o zi grea de muncă. Datorită spumei cu memorie, corpul se va putea relaxa și îți va lua toată durerea de spate.
Avantaje
- Tratată cu Aloe Vera
- Husă detașabilă
- Husă din material textil
- Fermitate medie.
Dezavantaje
- Înălțime mică
- Un singur strat.
Salteaua ortopedică, KRING, Venezia are un material respirabil care previne transpirația nocturnă. Acest produs este extrem de potrivit pentru persoanele cu probleme articulare și pentru cei care suferă de transpirație excesivă în timpul somnului. În plus, este extrem de prietenos cu bugetul, ceea ce nu este în detrimentul calității. Oferă-ți un răsfăț pentru somn cu salteaua ortopedică KRING Venezia.
2. Păreri Saltea ortopedica EKOTEX Sleepmode 7 zones Algua Sea Vitamins Zipmode

Salteaua ortopedică EKOTEX Sleepmode 7 zones Algua Sea Vitamins Zipmode este special concepută pentru a satisface toate dorințele. Dacă ești în căutarea unei saltele ortopedice şi ergonomice cu un nivel ridicat de igienă, o poți alege pe aceasta.
Avantaje
- Reversibilă și ortopedică
- 2 straturi
- Husă detașabilă
- Greutate maximă de până la 130 kg
- Nivel fermitate medie.
Dezavantaje
- Înălțime doar de 20 cm
- Dimensiune mică
Salteaua cu 7 zone Algua Sea Vitamins Zipmode, cu fermoar și înălțimea de 20 cm, este o saltea confortabilă pe care te vei trezi odihnit şi energic.
Miezul special combinat multistrat din spuma ortopedică Sonnocell de 14 cm cu 7 zone de confort şi spumă profilată de 4 cm cu efect de masaj, fac din această saltea soluţia ideală pentru oricine suferă de dureri de spate şi musculare.
Miezul high-tech al saltelei distribuie greutatea corpului pe suprafaţa saltelei în aşa fel încât, să ofere confort maxim corpului în timpul odihnei şi somnului. Mușchii nu se încordează și reușesc să-și refacă elasticitatea în timp ce dormi.
Husa cusută profesional cu fermoar protejează suprafața saltelei de murdărie și uzură și are grijă de igiena ei perfectă.
Ţesătura este tratată special cu un extract de vitamine marine Algua Spirulina, cu proprietăţi antibacteriene – 400 g/cm2.
Husa este cusută cu material termoizolant Mirawave pentru reglarea temperaturii corpului. Materialul textile îmbibat cu puterea naturală a vitaminelor marine din algua, este un material textil biofuncțional şi de înaltă calitate pentru perne şi saltele tratate cu alge spirulina. Extractul natural din alge este încapsulat în microcapsule, care, atunci când sunt prelucrate prin nano-tehnologii, sunt atașate de fibrele textilului.
Frecarea corpului pe aceşti tip de material textile, sparge microcapsulele şi eliberează moleculele de Spirulina, oferind 7-8 ore de experienţa naturală de wellness, în timp ce dormi.
Salteaua are două grade de fermitate, ceea ce îţi oferă o oportunitate suplimentară de a experimenta şi mai mult confortabil.
3. Păreri Saltea ortopedica SOMNART, HypoallergenicMed

Salteaua ortopedică Somnart HypoallergenicMed 160×200 cm previne dezvoltarea microorganismelor. Cele mai frecvente cauze ale alergiilor sunt acarienii, bacteriile și ciupercile care se înmulțesc în saltea.
Avantaje
- Husa protejează împotriva acarienilor și alergenilor
- Se poate spăla la 95 de grade Celsius
- Susține postura corectă
- Husa matlasată își păstrează forma pentru o perioadă îndelungată de timp
- Oferă un plus de confort
- Se pot folosi ambele fețe, astfel încât să reziste mai mult.
Dezavantaje
- Greutate maximă până la 100 kg
Salteaua ortopedica HypoallergenicMed a fost special conceputa pentru a preveni cresterea microorganismelor. Cele două fețe ale husei pot fi separate și spălate la mașina de spălat la 95 de grade Celsius. Pe lângă caracteristicile sale hipoalergenice, HypoallergenicMed are și proprietăți de confort ortopedic, făcându-o ideală pentru întreaga familie.
Stratul de spumă poliuretanică formează un suport ortopedic care are un efect benefic asupra circulației sângelui și coloanei vertebrale, ajută la relaxarea mușchilor și la reducerea punctelor de presiune.
4. Păreri Saltea ortopedica PREVI Silver Aquagel Memory

Dacă te întrebi ce anume face Saltea ortopedica PREVI Silver Aquagel Memory, ar trebui să știi că este realizată dintr-un material cu ioni de argint, care este un agent antimicrobian foarte eficient.
Avantaje
- Nivel de fermitate medie
- Tip spumă poliuretanică cu memorie, spumă poliuretanică, Hibrid
- Hipoalergenică și antibacteriană
- Fir cu ioni de argint
- Sistem de aerisire
- Grosime spumă memorie 5 cm
- 6 straturi.
Dezavantaje
- Nu suportă greutate foarte mare.
De asemenea, are capacitatea de a stoca căldura generată de corpul uman, distribuind-o uniform în exterior. Salteaua are, de asemenea, spumă cu memorie, care este principalul motiv pentru menținerea unei poziții corecte în timpul somnului.
Este extrem de potrivită pentru persoanele cu probleme articulare, pentru care este deosebit de important să aibă un loc confortabil unde să doarmă. În timpul iernii salteaua devine caldă, iar în timpul verii îți oferă răcoare.41
5. Păreri Saltea ortopedica cu arcuri si bumbac Uk Imperial

Calitățile ortopedice ale saltelei UK Imperial o fac o alegere excelentă pentru oricine caută ameliorarea durerilor de spate, gât și articulații.
Avantaje
- Grosime 26 cm
- Duritate medie
- Bumbac 100%
- Față vară și iarnă
- Mânere de transport și manipulate
- Greutate suportată 120 kg.
Dezavantaje
- Se realizează doar la comandă.
Această saltea ortopedică este realizată de o calitate extrem de înaltă. Materialul său este tratat antialergic, care are beneficii incontestabile recunoscute la nivel mondial. Garanția sa este de până la 10 ani.
Dacă eşti genul acela de persoana şi vrei să investeşti în ceva care să te servească mult timp, salteaua ortopedică cu arcuri şi bumbac Uk Imperial este pentru tine. Reuşeşte să menţină corpul într-o postură ideală şi îi oferă sprijinul necesar pentru a te menţine energic şi proaspăt a doua zi.
6. Păreri Saltea Ortopedica Monaco Memory

Salteaua Ortopedică Monaco Memory este perfectă pentru persoanele care suferă de alergii, mai ales în sezonul de primăvară. Este realizat din bumbac 100%, care este ideal pentru persoanele cu alergii sau probleme respiratorii, precum și pentru prevenirea completă împotriva apariției acestora.
Avantaje
- Saltea cu arcuri Bonell
- Spumă Memory 4 cm
- Tratament alergenic
- Mânere pentru transport
- Greutate maximă suportată 140 kg
- Model american de producție germană.
Dezavantaje
- Nu se poate realiza pe dimensiuni atipice.
De asemenea, salteaua Ortopedică Monaco Memory are integrate spumă cu memorie, spumă poliuretanică și un pachet de arcuri Bonell. Salteaua este fata-verso – cu partea de vară şi iarna, oferind confort maxim în timpul oricărei temperaturi variabile de afară. Acest produs reușește să-i satisfacă chiar și pe cei mai pretențioși utilizatori, iar toată lumea merită o calitate cu adevărat înaltă. Cu atât mai mult când vine vorba de un somn bun.
7. Păreri Saltea ortopedica cu arcuri Hypnose

Salteaua ortopedică cu arcuri Hypnose în primul rând, oferă o suprafață de culcare cu o duritate medie. Este durabilă, are o ventilație excelentă și nu scârțâie, datorită designului în formă de pâlnie al arcurilor.
Avantaje
- Suprafeţe tratate împotriva acarienilor și microorganismelor
- Față verso pentru iarnă și vară
- Arcuri nemțești Bonell
- Mânere de transport.
Dezavantaje
- Nu suportă greutate mare/persoană.
Ai amintiri frumoase despre dormitorul bunicilor tăi, în care copil fiind săreai pe arcuri? Experiența poate fi repetată, deoarece salteaua ortopedică cu arcuri Bonell Hypnose este preferata atunci când vine vorba de confort.
Are o flexibilitate strânsă, o senzație mai moale, arcuri Bonell și un strat de spumă învelite într-o husă față – verso iarnă-vară. Poți fi sigur că sănătatea ta nu va avea de suferit, deoarece este tratată împotriva acarienilor și microorganismelor. Salteaua este optimizată din punct de vedere ortopedic. Ține cald iarna și oferă răcoare vara. Nu ceri imposibilul dacă asta cauți.
8. Păreri Saltea super-ortopedica cu arcuri Supreme

Salteaua super-ortopedică cu arcuri Supreme are o grosime de 27 cm, care oferă cel mai mare confort. Este o saltea cu două fețe, iarnă și vară, cu indicatori buni ai rezistenței la sarcină.
Avantaje
- Arcuri Bonell
- Este respirabilă
- Este tratată anti-acarieni
- Grosime 27 cm
- Față verso, iarnă-vară
- Material lână.
Dezavantaje
- Duritate tare.
Miezul saltelei super-ortopedice cu arcuri Supreme este alcătuit dintr-un sistem clasic de arcuri Bonnell de înaltă calitate. Lâna este respirabilă, absoarbe umezeala, încălzește corpul iarna, iar vara îi oferă răcoare. Lâna oferă saltelei super-ortopedică cu arcuri Supreme finețe la atingere. Igiena ridicată și un mediu curat de dormit sunt garantate de tratamentul suplimentar anti-acarieni al textilelor. Sistemul clasic de arcuri Bonell folosit în acest produs oferă suport fiabil şi uniform organismului, ajutând la un somn bun şi odihnitor.
9. Păreri Saltea super ortopedica Premium Plus

Salteaua super ortopedica Premium Plus este o saltea de Colecție 2015, cu două fețe de cea mai înaltă clasă, demnă de a satisface chiar și cel mai rafinat gust. Designul este stilat, cu o notă aristocratică, cu un imprimeu elegant și curat, ceea ce va oferi dormitorului tău un aspect cu adevărat regal.
Avantaje
- Arcuri Bonell
- Grosime 27 cm
- Aerisitoare pe ambele părți
- Suportă o greutate mare de 140 kg/persoană
- Colecția Iarnă 2015.
Dezavantaje
- Duritate tare.
Dacă îți place duritatea, salteaua super ortopedică Premium Plus este pentru tine.
Miezul cu arcuri te va face să redescoperi senzaţia de somn bun. Husa este confecționată are o acoperire matlasată şi compactata pe un suport textil de vata volumica antialergica, împreună cu un strat de spumă poliuretanică de 1 cm grosime. Husa exterioară este confecţionată din amestec de vâscoză şi bumbac. Banda laterală este matlasata împreună cu o bandă de poliuretan de 6 mm, prevăzută cu aerisitoare pe ambele părţi.
Salteaua super ortopedica Premium Plus menține temperatura normală a corpului pe tot parcursul nopții, ceea ce este o condiție prealabilă pentru un somn odihnitor și netulburat. Pe de altă parte, textilele respiră, nu vei transpira și te protejează de transpirațiile nocturne nedorite.
Salteaua super ortopedica Premium Plus este în mod natural hipoalergenică și antibacteriană, rezistentă la umiditate și lumina ultravioletă și își păstrează proprietățile chiar și după o perioadă lungă de utilizare.
10. Păreri Saltea super-ortopedica cu arcuri Sensation

Salteaua super-ortopedică cu arcuri Sensation este concepută special pentru iubitorii unei suprafețe medii de dormit. Produsul se distinge prin fiabilitatea și super confortul pe care le oferă. Salteaua super-ortopedică oferă nivelul de duritate mediu de care ai nevoie, pentru a scăpa de dureri de spate.
Avantaje
- Grosime saltea 24 cm
- Arcuri Bonell
- Tratată anti-acarieni
- Față-verso, iarnă-vară
- Mânere pentru transport ușor
- Colecția Primăvară-Vară 2017.
Dezavantaje
- Garanție doar 8 ani.
Salteaua super-ortopedică cu arcuri Sensation este un produs cu un grad mediu de rigiditate, conceput pentru cei cărora le place să stea liber pe o suprafață plană a saltelei cu duritate medie. Foloseşte un bloc de arcuri Bonnel ranforsat care poate rezista la o sarcină de până la 110 kg. Bonnel este considerat un clasic pentru o saltea, o unitate independentă cu arcuri. În acest design, se folosesc arcuri biconice cu cinci ture, preconectate cu o spirală puternică de oțel și fixate cu un cadru rigid din oțel.
Materialul folosit ca umplutură pentru cea mai bună saltea este rezistent la uzură și fiabil, creat din fibre nețesute. Cu ajutorul acestuia, elasticitatea produsului crește, precum și durata de viață a saltelei. Această combinație armonioasă afectează nivelul ridicat de permeabilitate la aer, transferul de căldură, generarea de căldură.
Salteaua super-ortopedica cu arcuri Sensation este ecologică și hipoalergenică. În plus, are efect iarna/vara. Această proprietate se realizează datorită straturilor speciale de pe ambele părți ale saltelei, situate între umplutură și husă: lână pentru efectul de „iarnă” și bumbac pentru partea de „vară”.
Acest model foloseşte o husă tratată împotriva acarienilor și microorganismelor pe ambele fete.
Ce este cea mai bună saltea ortopedică?
Durerea de spate și tensiunea sunt adesea asociate cu o poziție nesănătoasă în timpul somnului. Coloana vertebrală nu este susținută adecvat și, prin urmare, nu se poate relaxa. În plus, saltelele prea dure sau prea moi pot provoca tulburări circulatorii și tensiune musculară în diferite părți ale corpului.

Cele mai bune saltele ortopedice au o structură care este adaptată corpului uman. Deci, aceste saltele sunt împărțite în zone cu diferite grade de duritate, deoarece corpul are puncte focale diferite. De exemplu, zona saltelei în care se odihnește pelvisul trebuie să fie mai dură. Zona în care umerii se odihnesc în timpul somnului trebuie să fie mai moale.
Dacă dormi într-o poziție nesănătoasă, coloana vertebrală se va îndoi când te întinzi pe o parte sau spatele se va arcui când te întinzi pe spate. Dacă, de exemplu, umerii sunt întinși pe o suprafață prea dură, acest lucru duce la tulburări circulatorii.
Coloana vertebrală se regenerează în timpul somnului. Totuși, dacă poziția culcat este nefavorabilă, această regenerare nu poate avea loc suficient. Mai devreme sau mai târziu acest lucru afectează discurile și mușchii intervertebrali, deoarece aceștia pot rezista la stresul cotidian doar dacă aparatul musculo-scheletic și de susținere se pot relaxa în fiecare noapte.
Pentru cine sunt potrivite cele mai bune saltele ortopedice?
Toată lumea ar trebui să beneficieze de cea mai bună saltea ortopedică, deoarece o poziție sănătoasă culcat, poate fi privită ca o măsură preventivă împotriva problemelor de spate și a tensiunii musculare. În plus, dormitul pe o astfel de saltea anatomic corectă este mai odihnitor, ceea ce, la rândul său, are un efect asupra psihicului.
Pentru persoanele care suferă deja de tensiune, probleme de disc sau probleme de spate, dormitul pe cea mai bună saltea ortopedică va atenua aceste probleme.
Cea mai bună saltea ortopedică, desigur, nu este remediul la boli, deoarece alți factori joacă de obicei un rol în dezvoltarea bolilor de spate sau a tensiunii. Cu toate acestea, trebuie acordată valoare unui somn sănătos și acest lucru este posibil cu structura saltelei ortopedice.
Cea mai bună saltea ortopedică: ce ar trebui luat în considerare?
Pentru a putea cumpăra cea mai bună saltea ortopedică de înaltă calitate, ar trebui să ții cont de diverse caracteristici. Desigur ar trebui să ții cont și de un raport bun preț-performanță.
În primul rând, trebuie subliniat că denumirea „saltea ortopedică” nu este protejată. Prin urmare, și saltelele care nu corespund caracteristicilor esențiale de calitate pot fi împodobite cu acest termen.
Saltelele ortopedice care merită acest nume, sunt fie reglabile individual și echipate cu zone diferite, fie se adaptează la anumite părți ale corpului persoanei.
Părțile corpului uman nu sunt toate la fel de grele. De aceea, cele mai bune saltele ortopedice sunt echipate cu diferite zone cu diferite grade de duritate. De exemplu, pelvisul este centrul de greutate al corpului. Salteaua trebuie sa fie mai dura in zona in care se sprijină bazinul decât, de exemplu, in zona umerilor.
Prin urmare, cele mai bune saltele ortopedice au cel puțin cinci zone. O saltea cu șapte zone este ideală.
Materialul saltelei ortopedice
O altă caracteristică în alegerea celei mai bune saltele ortopedice, este calitatea materialului. Saltelele ortopedice din spumă de viscoză și latex sunt optime. Cu toate acestea, costul unor astfel de saltele este mai mare. Poți găsi saltele din latex cu şapte zone. Miezul saltelei este, de asemenea, realizat din cauciuc natural. Un alt avantaj al acestei saltele ortopedice, este husa din fibră goală, care este recomandată în special persoanelor alergice la praful din casă. Husa combate acarienii, absoarbe umezeala si este lavabilă.
Alte saltele sunt realizate dintr-o combinație de materiale diferite. De exemplu, poți găsi modele realizate dintr-o combinație din poliester, viscoză, polipropilenă si latex. O astfel de saltea are, de asemenea, șapte zone și o husă antibacteriană. Acest model de saltea ortopedică are un nivel ridicat de confort și este, de asemenea, ceva mai scumpă, dar cu atât este mai valoroasă.
Deși saltelele cu gel se adaptează corpului, se formează zone de culcare. Dacă schimbi poziția de dormit, este nevoie de ceva timp pentru ca aceste poziții întinse să se ajusteze din nou. Astfel de saltele sunt adesea denumite saltele ortopedice, dar din moment ce diferitele zone lipsesc, persoanele cu probleme cu spatele ar trebui mai degrabă să recurgă la alte variante.
Saltea ortopedică din latex
Saltelele din latex au o adaptabilitate extrem de bună, sunt considerate a fi posibilitatea prin excelență de a construi o saltea ortopedică. Acest lucru se datorează în special elasticității punctuale extrem de bune a materialului și miezului robust, ceea ce face din salteaua din latex o alegere bună indiferent de poziția de dormit. În plus, materialul poate fi împărțit cu ușurință în mai multe zone. Miezul saltelei este de obicei realizat din cauciuc natural. Un alt avantaj este că saltelele sunt relativ insensibile la bacterii, iar o husă detașabilă și lavabilă face și mai ușoară îngrijirea pe termen lung.
Sistemul de confort include cel puțin un strat de latex, un material care poate fi în mare parte natural, dar uneori sintetic. Miezul acestor saltele poate fi, de asemenea, latex sau, alternativ, spumă poliuretanică de înaltă densitate (similar cu saltelele din spumă).
Factori de luat în considerare
Utilizează următorii factori pentru a determina dacă o saltea din latex este tipul potrivit pentru tine.
Producția de latex pentru saltele se poate face prin două procese.
În primul proces, latexul este mai sedimentat în partea de jos și mai pufos în partea de sus, făcându-l mai greu în partea de jos și potrivit pentru un miez.
In cel de-al doilea proces se obţine un amestec omogen de latex ușor și pufos, care este cel mai des folosit în straturile superioare ale saltelei. În funcție de care dintre cele două tipuri de latex este folosit, fiecare model de saltea din latex se simte diferit. Speranța medie de viață a unei saltele din latex este de 8,5 ani
Avantaje
- Durata de viață mai mare decât media;
- Sensibil mai confortabil, ameliorează durerea și tensiunea în punctele cheie;
- Bună izolare a mișcărilor;
- Fără zgomote;
- Menţine o temperatura mai rece in timpul somnului.
Dezavantaje
- Au un preţ mai mare;
- Posibilitate de eliberare a mirosurilor;
- Suport slab pentru margini;
- Relativ greu și greu de transportat.
Saltea Innerspring
Saltelele cu arcuri interioare nu sunt neapărat potrivite ca saltele ortopedice. Acest lucru se datorează diferitelor dezavantaje ale materialului. De regulă, aceste saltele nu sunt compatibile cu șipcile reglabile, care reprezintă un plus valoros pentru persoanele cu probleme ortopedice. În cazul modelelor destul de simple și ieftine, cu puține arcuri, este posibilă și scobirea, care pune în mod natural o presiune asupra corpului. La fel, aceste saltele simple nu au elasticitate punctuală și de obicei nu sunt împărțite în zone. În caz contrar, saltelele cu arcuri sunt potrivite ca saltele ortopedice, numai dacă sunt deosebit de înaltă calitate și, prin urmare, modele de obicei sunt mai scumpe.
Majoritatea saltelelor cu arcuri au unul sau două straturi de spumă poliuretanică pentru un plus de confort. Miezul lor este alcătuit din arcuri metalice așezate uniform pe o bază dintr-un strat de poliuretan (în majoritatea cazurilor).
Factori de luat în considerare
Utilizează următorii factori pentru a determina dacă o saltea cu arcuri este tipul potrivit pentru tine. Principalul lucru este tipul de arcuri. Există patru tipuri de arcuri care sunt cel mai frecvent utilizate în saltelele cu arcuri.
- Arcuri Bonnell – acestea au formă de clepsidră și sunt de obicei montate pe modele de saltele mai ieftine.
- Arcuri compensate – la fel ca bonell au formă de clepsidră, dar partea inferioară este dreaptă pentru o mai bună susținere. Aceste arcuri sunt mai puternice decât alte tipuri și sunt de obicei folosite în saltele cu arcuri mai scumpe.
- Lanțuri cu arc continuu – acestea sunt arcuri legate între ele ca un singur lanț pentru a crea cel mai bun suport posibil. Sunt puternice, dar saltelele cu aceste tipuri de arcuri nu absorb corpul la fel ca alte modele cu arcuri.
- Arcuri de buzunar – cel mai des întâlnite la modelele de saltele hibride, dar găsite și singure. Aici, fiecare arc este închis în propriul buzunar de material textil sau alt material. Acest lucru menține zgomotul la minimum și, de asemenea, ajută la reducerea transferului de mișcări pe saltea.
Grosimea arcurilor
Grosimea arcurilor este folosită pentru a determina fermitatea saltelei. Se măsoară de obicei pe o scară de la 12 (cel mai gros) la 18 (cel mai subțire). Arcurile de buzunar sunt în general cele mai subțiri, în timp ce arcurile compensate sunt cele mai groase. Bonnell și arcurile cu lanț variază în grosime.
Înclinație
Aceasta determină în ce unghi sunt așezate arcurile, respectiv dacă salteaua este mai fermă sau mai moale.
Număr de arcuri
Numărul de arcuri este important, dar nu afectează întotdeauna în mod direct confortul sau longevitatea unei saltele.
Arcurile integrate într-un model pot fi între 600 și 1000, dar există și modele cu peste 1000 de arcuri(saltele cu arcuri individuale pocket) care nu s-au dovedit a fi mai confortabile sau cu o întreținere mai bună sau cu o durată de viață mai mare. Speranța medie de viață pentru aceste tipuri de saltele este de 5,5 ani.
Avantaje
- Preț mediu scăzut și selecție mare pe piață;
- Mai susceptibil la presiune și mai confortabil pentru relaxare;
- Mențin o temperatură mai rece în timpul somnului;
- Suport puternic de margine.
Dezavantaje
- Speranța de viață mai scurtă;
- Susținere minimă a corpului și ameliorarea stresului;
- Niveluri de zgomot mai ridicate;
- Deloc sau o mică izolare a mișcărilor.
Saltele Visco
Materialul Visco este foarte potrivit pentru saltelele ortopedice și este adesea folosit în combinație cu alte materiale compatibile. Principalul avantaj este că durerile articulare pot fi prevenite foarte bine cu ea, iar circulația sângelui poate fi favorizată și prin stocarea căldurii, care la rândul său favorizează regenerarea mușchilor. Saltelele Visco sunt o alegere bună pentru toate pozițiile de dormit, deși nu stochează foarte mult căldura. De asemenea, faptul ca acestea tind să fie mai moi, mai ales odată cu creşterea temperaturii, nu le face neapărat alegerea ideală, motiv pentru care sunt folosite de obicei sub formă de combinații, de exemplu cu latex sau spumă rece.
Saltea din spumă rece
Saltelele din spumă rece sunt cunoscute pentru că sunt împărțite în zone, ceea ce desigur are un efect pozitiv și asupra corpului, la fel ca saltelele ortopedice. Materialul oferă un suport foarte bun pentru corp și în același timp poate fi descompus în diferite grade de duritate. Saltelele din spumă rece sunt, prin urmare, o alegere bună pentru persoanele cu dureri de spate și probleme articulare. Datorită tăieturii 3D, alinierea cu corpul poate fi favorizată în continuare. Prin urmare, saltelele cu spumă rece sunt cu siguranță potrivite ca saltele ortopedice în subdiviziunea zonei corespunzătoare, dacă este un model care este conceput pentru acest lucru și de o calitate corespunzătoare. Sunt compatibile cu un cadru cu șipci reglabile, ceea ce este un alt plus.
Toate saltelele din spumă de un fel, se încadrează în această categorie. Sistemul de confort include cel puțin un strat de spumă poliuretanică sau spumă cu memorie, în timp ce miezul este aproape întotdeauna realizat din poliuretan de înaltă densitate.
Factori de luat în considerare
Utilizează următorii factori pentru a determina care saltea din spumă este cea mai bună pentru tine.
Tip de spumă – spuma cu memorie îmbrățișează corpul mai bine decât spuma poliuretanică și ajută la întinderea mai bună a coloanei vertebrale și la reducerea tensiunii în punctele cheie.
Densitatea spumei – aceasta indică cât de bine va susține salteaua corpul și va prelua greutatea acestuia. Spuma cu densitate mai mică se degradează de obicei mai repede, dar spumele cu densitate medie și înaltă au o durată de viață relativ bună. Speranța medie de viață pentru astfel de saltele este de 7 ani.
Avantaje
- Preț mediu scăzut și o selecție mare de modele;
- Bună absorbție a corpului și nivel peste medie de sprijin și ameliorarea stresului din punctele cheie;
- Bună izolare a mișcărilor;
- Nu face zgomote.
Dezavantaje
- Potențial mare de eliberare a mirosurilor neplăcute;
- Temperatura în timpul somnului poate crește la unele persoane;
- Tendința la degradare mai timpurie, lăsare și indentare;
- Suport slab la margini.
Gradul de fermitate al saltelei ortopedice
Producătorii de marcă de saltele ortopedice de înaltă calitate oferă un model cu diferite grade de duritate. Gradul de duritate spune ceva despre duritatea și rezistența saltelei. Ce grad de duritate este potrivit depinde de greutatea corporală și de greutatea individului.
Nu există un standard pentru duritate. Producătorii oferă saltele ortopedice de diferite grade de duritate. De regulă, gradele de duritate sunt împărțite în patru niveluri:
- H1 este moale
- H2 este mediu
- H3 este greu
- H4 este foarte greu
Unii producători oferă un alt grad de duritate: H5 pentru saltele ultra-dure.
Cu un grad de duritate selectat corespunzător, coloana vertebrală are un curs drept atunci când stai întins pe o parte pe saltea. În decubit dorsal, nu ar trebui să se dezvolte spatele gol.
Dacă alegi o saltea prea moale, coloana vertebrală se va lăsa când te întinzi pe o parte. Acest lucru duce adesea la tensiune și dureri de spate.
Dacă gradul de duritate este prea dur, coloana vertebrală se curbează atunci când stai pe o parte, iar bazinul și umerii sunt supuși la prea multă presiune. Datorită acestei sarcini mari, posibilitatea de regenerare a coloanei vertebrale și a discurilor intervertebrale este prea mică. Rezultatul duce adesea la dureri de spate cronice.
Duritatea în funcție de greutatea corporală
În principiu, greutatea corporală, mărimea corpului, fizicul și comportamentul joacă un rol în selectarea gradului potrivit de duritate. Cu toate acestea, următoarele informații pot fi considerate criterii generale:
- H1 = pentru persoanele cu o greutate corporală maximă de 60 de kilograme
- H2 = pentru persoanele cu o greutate corporală de 60 kg până la maximum 80 kg
- H3 = pentru persoanele cu o greutate corporală de 80 kg până la maximum 100 kg
- H4 = pentru persoanele cu o greutate corporală de 100 kg până la maximum 130 kg
- H5 = pentru persoanele cu o greutate mai mare de 130 de kilograme
Ce saltea ortopedică este cea mai bună pentru mine?
Cea mai bună saltea ortopedică este salteaua care se potrivește cel mai bine anatomiei tale și oferă cel mai bun sprijin posibil pentru corp. Teoretic, cea mai bună saltea ortopedică ar trebui să fie adaptată perfect la dimensiunile individuale ale corpului și la poziția de dormit.
O saltea ortopedică este elastică punctual
O saltea ortopedică bună este elastică punctual. Aceasta înseamnă că salteaua ortopedică se poate adapta corpului tău în anumite puncte. Ea cedează doar acolo unde corpul tău pune presiune asupra ei când stai întins. In acest fel, greutatea ta este distribuită optim pe salteaua ortopedică și discurile intervertebrale si astfel, coloana se pot relaxa. Saltelele Visco , saltelele din latex și saltelele din spumă rece cu o densitate de peste 40 kg/m³ au o elasticitate înaltă.
O saltea ortopedică are o densitate mare
Densitatea indică cât de densă este spuma unei saltele de spumă rece, de exemplu. Cu cât densitatea este mai mare, cu atât calitatea și durabilitatea sunt mai mari, dar salteaua ortopedică va fi mai dură. Salteaua ortopedica are o combinație bună de densitate mare și gradul potrivit de duritate.
O saltea ortopedică are gradul potrivit de fermitate
O saltea ortopedică bună nu este prea grea. O saltea ortopedică prea dură poate strânge vasele de sânge, ceea ce împiedică circulația sângelui. Discurile intervertebrale și coloana vertebrală nu se pot relaxa în mod corespunzător. În mod ideal, extremitățile ar trebui să fie, de asemenea, puțin mai jos decât partea superioară a corpului. Gradul de duritate este precizat de producători precum și greutatea corporală pentru care este potrivită salteaua respectivă pentru gradul de duritate dat. Gradele de duritate sunt de obicei prescurtate ca H1, H2, H3, H4 și H5.
O saltea ortopedică are zone de culcare adecvate
Când vine vorba de numărul de zone de culcare, șapte zone sunt adesea considerate cele mai bune. Mult mai important decât numărul lor este însă că zonele se potrivesc optim cu fizicul tău. Acesta este singurul mod în care umerii sau șoldurile se pot afunda mai mult și asigură o postură relaxată în timpul somnului.
Criterii de cumpărare pentru cea mai bună saltea ortopedică
Există numeroși factori de luat în considerare atunci când alegi o saltea nouă și compari diferite mărci și modele.
- Mărimea
Majoritatea saltelelor sunt disponibile în dimensiuni standard pan-europene, cum ar fi 80×200, 85×200, 90×190/200, 100×190/200, 120×190/200, 140×190/200, 150×190/200/200,150×190/200/200/200/200/200/150/200/200/200/200/200/200/120/200/200 cm.
Desigur, există și modele cu dimensiuni mai nostandard, precum și opțiunea de realizare a unei saltele ortopedice după dimensiunile specificate de client.
- Grosime
Majoritatea saltelelor au cel puțin 25 de centimetri înălțime, dar grosimea lor variază de la mai puțin de 13 centimetri până la peste 38 de centimetri.
Greutatea corpului poate influența grosimea dorită a saltelei. Persoanele mai ușoare pot prefera o saltea mai subțire, în timp ce persoanele mai grele se simt mai confortabil dormind pe o saltea mai groasă.
- Putere
După cum am constatat, în medie, cea mai bună saltea ortopedică poate fi folosită timp de aproximativ șapte ani înainte de a fi nevoie să fie înlocuită. Cu toate acestea, durata de viață estimată a unei saltele depinde în principal de materialele folosite în ea.
Saltelele din spumă cu memorie au o durată medie de viață de aproximativ șapte ani, în timp ce saltelele din latex, de exemplu, pot dura mai mult.
Modelele hibride și cu arc au o durată de viață puțin mai scurtă.
- Preluarea greutății
Unele saltele sunt excelente pentru a prelua greutatea corpului și a o învălui, ajutând astfel corpul și coloana vertebrală să fie întinse și aliniate, astfel încât să nu se formeze puncte de tensiune.
Cu toate acestea, alte modele absorb foarte ușor sau deloc și astfel nu asigură un somn confortabil.
Saltelele cu un strat superior absorbant adăugat, cum ar fi spuma cu memorie sau latexul, au cele mai bune proprietăți de absorbție a corpului.
- Duritate
Preferințele pentru fermitatea unei saltele sunt adesea legate de doi factori – poziția de dormit și greutatea celui care doarme. Cei care dorm pe laterală preferă, în general, saltele mai moi, în timp ce cei care dorm pe stomac sau pe spate se simt mai confortabil pe o saltea cu fermitate medie. În ceea ce privește greutatea, persoanele mai ușoare (sub 60 de kilograme) pot prefera saltelele moi pentru a simți o absorbție mai bună și ameliorarea tensiunii.
Persoanele mai grele (peste 100 de kilograme) au cel mai adesea nevoie de o saltea fermă pentru a nu se scufunda și a avea un suport bun. Pentru cuplurile cu preferințe și greutate diferite – există saltele cu două tipuri de fermitate.
- Susținere
Atunci când discutăm despre saltele, suportul nu trebuie trecut cu vederea – calitatea unei saltele este de a oferi o suprafață plană care ajută coloana vertebrală să fie într-o stare întinsă fără părți ale corpului să se scufunde mai mult decât altele.
Majoritatea saltelelor oferă o susținere bună la începutul perioadei de funcționare, dar acest sprijin scade în timp, mai ales la modelele din materiale moi și adaptabile precum spuma cu memorie și latexul.
În comparație, modelele cu arcuri interioare, modelele hibride și saltelele pneumatice oferă un suport mai bun pe toată durata de viață a saltelei.
- Izolarea mișcării
Uneori, mișcările traverselor de pe saltea sunt efectuate către celelalte părți ale acesteia, ceea ce poate fi neplăcut pentru cuplurile în care unul dintre cei doi doarme neliniștit. Saltelele cu materiale mai moi si mai adaptabile reduc conducerea mişcărilor si le izolează astfel încât alte persoane care dorm pe saltea sa nu le simtă.
- Menţinerea temperaturii
În timpul somnului, majoritatea oamenilor sunt mai calzi, indiferent de salteaua pe care dorm. Cu toate acestea, există saltele care mențin temperatura normală a corpului și nu transpiră.
Majoritatea saltelelor absorb temperatura corpului și astfel o încălzesc în timpul somnului, ceea ce face ca utilizatorii să se încălzească mai mult decât de obicei și acest lucru le poate perturba somnul. Saltelele din spumă absorb multă căldură, în timp ce saltelele din latex sunt mai reci.
Modelele hibride și cele cu arcuri sunt cele mai neutre în ceea ce privește reținerea căldurii, deoarece cu ele aerul circulă mai liber.
- Mirosuri neplăcute
În realitate, aproape toate saltelele emit particule de gaz inofensive atunci când sunt noi, dar la unele modele aceste particule pot avea un miros neplăcut. În cele mai multe cazuri, acest miros se risipește în câteva zile după folosirea saltelei (mai ales dacă încăperea este ventilată). Cu toate acestea, unele saltele pot emite mirosuri mai neplăcute și puternice și pentru perioade mai lungi de timp.
- Suport de margine
Majoritatea saltelelor sunt predispuse să se lase la marginile unde oamenii stau cel mai des atunci când intră și ies dintr-un pat tapițat. Cu toate acestea, unele tipuri de saltele, cum ar fi toate cele din spumă sau latex, au puțin sau deloc suport la margini și se pot scufunda. Modelele cu arcuri sunt întărite la margini și au o susținere bună.
- Zgomot
Saltelele pneumatice sunt cele mai zgomotoase dintre toate tipurile. Modelele hibride și cu arc pot fi, de asemenea, mai zgomotoase din cauza mișcării arcurilor. Saltelele din spuma și latex sunt cele mai silențioase.
- Greutate
Majoritatea saltelelor sunt în general destul de grele și greu de transportat.
Cu toate acestea, modelele din latex și saltelele hibride au de obicei peste 45 de kilograme. Cele de spumă și de primăvară sunt mult mai ușoare.
Înlocuirea saltelei
Nici măcar cu cea mai bună îngrijire, nici cea mai bună saltea de pat nu durează pentru totdeauna și la un moment dat va trebui să fie înlocuită. Cât timp poate fi folosită o saltea depinde de diverși factori. Acestea includ materialul și tipul de saltea. Saltelele bune cu arcuri buzunare au o durată de viață de aproximativ 8 ani. Saltelele din latex natural pot fi folosite aproximativ 10 ani cu îngrijirea corespunzătoare. La saltelele din spumă, cel mai important lucru este densitatea.
Densitate
Saltelele din spumă de foarte bună calitate, cu o densitate de RG 75, pot rezista mai mult de 10 ani, cu o densitate de RG 50 până la 60, durabilitatea este de aproximativ 10 ani. Cu cât densitatea este mai mică, cu atât durata de viață a saltelei este mai scurtă. O saltea din spumă cu o densitate mai mică de RG 30, poate fi folosită doar aproximativ 1 până la 2 ani înainte de apariția gropilor. Cu o densitate de RG 30 este de aproximativ 2 până la 4 ani și cu RG 35 aproximativ 5 până la 6 ani. Saltelele cu o densitate de RG 40 sunt de obicei de bună calitate și pot fi folosite timp de aproximativ 6 până la 8 ani.
Întrebări și răspunsuri
Răspuns: Înălțimea saltelei depinde de grosimea fiecăruia dintre straturile din ea. Majoritatea saltelelor au 2 straturi în interior, dar modelele de înaltă calitate pot avea trei, patru sau mai multe straturi. Fiecare strat conține materiale diferite care afectează suportul și durabilitatea saltelei. Cele două straturi principale găsite în toate saltelele sunt stratul de confort și stratul de bază.
Despre înălțimea saltelei – asta contează doar și mai ales, pentru confortul și stabilitatea ta. Reține doar, că saltelele mai groase și mai înalte sunt mai durabile.
Răspuns: În primul rând, rotește salteaua.Această soluție foarte simplă ajută în multe situații problematice cu saltele. Acest lucru poate atât preveni apariția căderii, cât și reduce căderea care are loc deja. Rotirea saltelei modifică principalele puncte de presiune. Apoi adaugă mai multe perne în zonele cheie. Adaugă perne acolo unde salteaua se lasă, cele mai comune locuri fiind șoldurile, spatele și picioarele. Ar trebui să alegi perne cu reținere bună a formei. Deși nu sunt o soluție permanentă, ele vor adăuga o parte din sprijinul pe care l-ai pierdut în jurul zonei lăsate.
Investește într-un topper
Totuși, dacă salteaua se lasă prea mult, poate fi timpul să investești într-un topper special pentru saltea, de înaltă calitate. Acesta va opri slăbirea, creând o suprafață de dormit mai uniformă, astfel încât să poți dormi liniștit.
Răspuns: Protejându-ți salteaua de pete urâte și murdărie, îi vei prelungi durata de viață. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să cumperi un topper de saltea. Îți poți curăța salteaua arunci când s-a format o pată sau chiar la câteva luni, dar nu există o modalitate mai bună de a-ți proteja investiția și sănătatea decât să investești într-un protector de saltea. Majoritatea topperelor de calitate se potrivesc la fel ca un cearșaf de pat și pot fi aruncate cu ușurință la spălat împreună cu restul lenjeriei de pat.
Designul lor hipoalergenic protejează împotriva bacteriilor, prafului și a oricăror lichide. În plus, ajută salteaua să arate și să se simtă nouă pentru mai mult timp. Investiția devreme într-un topper de saltea îți poate economisi mulți bani în timp.
Lasă un răspuns